נשוי בצבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/04/17 10:59 ח בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב! קראתי תשובה שלך לשאלה של אדם שרוצה להתחתן עם חברתו אבל מפחד שזה יפגע לו בשירות הצבאי.. וענית לו שאתה מכיר רבים שהתחתנו ושירתו בקרבי מצוין..

השאלה שלי, למה להיות נשוי בקרבי ולחזור הביתה לאישה רק לעיתים רחוקות(פעם בשבוע אם לא יותר..), ועוד אם יהיה ילד בתקופת השירות, עוד יותר קשה! למה לא לחכות עד לאחר הצבא ולנהל חיי זוגיות ומשפחה תקינים?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הסיבה פשוטה - כאשר קיימת כבר זוגיות בין שניים, יש אהבה. אהבה זוגית מטבעה, יוצרת לחץ להיות קרובים בכל המובנים: הרגשיים והגופניים. אצל בחור ובחורה שיש להם יראת שמים לא תתכן קרבה כזאת ללא חתונה.

אם בני הזוג לא יממשו את הקשר שלהם בחתונה יהיה קשה להם ואולי בלתי אפשרי להמשיך את הקשר בתנאים כאלה - לכן אני ממליץ להתחתן.