פסח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/04/17 11:41 ו בניסן התשעז

שאלה

אנחנו שבט הרא"ה בבני עקיבא, ונשארו לנו ממתקים מקיוסק שאנחנו מפעילים בפעילויות של הסניף, לקראת פסח אנחנו לא יודעים מה לעשות עם הממתקים.

א. הממתקים שהם לא חמץ גמור, האם מותר לנו להניח אותם בסניף שלנו שאותו מוכרים בפסח כל שנה?

ב. אם ניאלץ לזרוק את הממתקים שהם חמץ גמור אנחנו נפסיד הרבה כסף, לכן יש איזושהיא אפשרות לשמור אותם?

תודה רבה..

תשובה

שלום.

כפי שניתן לראות בקישור המצורף, את המוצרים שאינם כשרים לפסח אפשר לחלק לשלוש קבוצות:

א. מוצרים שוודאי אין בהם חמץ, אך אין עליהם כשרות לפסח - אפשר פשוט לשים במקום סגור לכל ימי החג.

ב. מוצרים שיש בהם תערובת חמץ או חשש לתערובת חמץ, ואיסורם מדרבנן - אפשר לכלול אותם במכירת החמץ. אבל צריך שיעשה זאת מישהו שיש לו רשות למכור אותם. ואחר כך צריך לסגור אותם במקום סגור (בדרך כלל מציינים את זה בטופס המכירה).

ג. מוצרים שיש בהם חמץ גמור, ושיעור החמץ גדול מכזית. המנהג הוא לא למכור אותם אלא לבער אם אין בכך הפסד מרובה. אם יש הפסד, מותר לכתחילה למכור מוצרים אלו ולסמוך על המכירה.

http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=51171