רבנות חלק

חדשות כיפה רבני כושרות 04/04/17 14:47 ח בניסן התשעז

שאלה

שלום רב

1. שאלתי באופן כללי היא האם יש הבדלים בין רבנות חלק בבשר לבין בדצים שונים, הסתכלתי בתשובות שונות באתר וראיתי שבחלקם אתם אומרים שיש הבדלים ובחלק אומרים שהדברים לא כ"כ ברורים או שההבדלים הם טכניים בלבד, ראיתי גם שכתבתם מאמר מקיף בסוגיות המרכזיות שיוצרות את המחלוקת בעופות, האם בבשר גם ישנם סוגיות דומות שגורמות או יכולות לגרום הבדלים ברמת הכשרות? ושורה תחתונה, האם ההבדלים אם ישנם הם הבדלים שיצרו אותם בשביל לקרוא לסוג מסוים בדץ או שבאמת ישנם סוגיות מהותיות שברבנות מתפשרים בהם ובבדצים מחמירים

2. שאלה נוספת שקשורה: נתקלתי בבשר בכשרות רבנות פתח תקווה חלק שנושא את תו המותג חי בריא, דהיינו מוצרי בשר איכותיים בגידול בתנאים משופרים ללא התעללות וכו´ וכו´ האם אתם יודעים אולי גם רמת וסגנון השחיטה בקו השחיטה הזה שונה ואולי זה משפיע על רמת הכשרות?

אודה לתשובתכם תודה רבה ויישר כח

תשובה

1. בבקר יש הבדלים בין כל ההכשרים השונים. לא ניתן לדעת מה ההדגשים של כל בד"ץ והאם יש נוהל באותו בד"ץ האם באמת מקיינים אותו בשטח.

2. העופות נסינו עד כמה שאפשר ,במאמר קצר,לבער את ההבדלים ולציין עד כמה הוא נצרך לעיקר הדין ועד כמה הוא חומרא.

עיין עוד במאמר זה שהוא גם מבער כמה נקודות חשובות בנושא זה.

http://www.kosharot.co.il/show_bama.asp?id=52790