דמי מצה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/04/17 11:37 ו בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

כתוב בקש""ע, סימן עה - מוציא מצה, מו ""טוב לחוש לכתחלה ולשלם קודם הפסח דמי המצה, שיוצא בה ידי חובתו בליל פסח. אבל מעיקר הדין אין בזה חיוב, אלא יכולים לפרוע את דמי המצה גם לאחר הפסח. [ילקוט יוסף מועדים עמו´ תב. חזון עובדיה הלכות פסח מהדו""ק עמוד קסח אות יב בהערה. ובמהדורת תשס""ג עמו´ פח].""

כמו כן כתוב בסימן תכט ח: ""מצוה על כל אחד ליתן דמי קמחא דפסחא, הנגבים על ידי גבאי צדקה שבכל מקום ומקום, ולתרום כפי יכולתו עבור חלוקה לעניים, לצרכי החג.""

להלן שאלתי.

האם מדובר על אותו דבר או שזה שני דמים שונים? אם זה שני דמים שונים, מה זה דמי המצה?

תודה

תשובה

שלום

מדובר בשני דברים שונים.

קמחא דפסחא זה צדקה.

בסעיף על דמי המצה הוא מדבר על התשלום עבור המצה שהוא קנה לליל הסדר למצת מצווה.