השם יהלי לבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/04/17 06:18 ז בניסן התשעז

שאלה

שלום רב

אני בחודש התשיעי לקראת לידה ברוך ה´!

ואני ובעלי מאוד התחברנו לשם יהלי במשמעות ה´ איתי-בעזרי תמיד. הרצון שלנו שלילדה תתלווה התחושה תמיד שהקב"ה נמצא עימה. השם גם מתחבר מאוד לחודש שהיא תוולד בו בעז"ה, חודש ניסן, חודש הגאולה.

השאלה היא האם יש מניעה לקרוא לה בשם זה?

אנחנו רוצים להוסיף לה גם שם שני (של אחת האימהות), יש חובה להוסיף שם של אחת האמהות או שרק רצוי?

ואם יש לך הצעה, נשמח!

חשבנו על לאה על כך שהיא לא ויתרה והתפללה לקב"ה שיתן לה זיווג ירא שמיים

תודה רבה וחודש מבורך.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לידה קלה ומשמחת, עם טעם של עוד.

השם הוא יפה מאוד, ואם אתם אוהבים אותו - אתם יכולים לקרוא בה בשם הזה. בכלל, אין צורך בפסיקת הלכה לגבי שמות, למעט מצבים מאוד קיצוניים, כמו שמות מובהקים של רשעים וכדו´.

אין חובה להוסיף שם שני. אתם רשאים לעשות זאת, ובוודאי שמתאים מאוד שתהא זו אחת מהאימהות, אך כאמור אין חובה כזו.

כל טוב ושמחה