בן איש חי שנה א פרשת ויקרא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/04/17 06:37 ז בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב ,הלכות בן איש חי שנה א ,אות מא מופיע ההלכה הבאה:

"פה עירנו יש הרבה בעלי בתים נוהגים שלא לאכול אורז בפסח מפני כי האורז ימצא בו תערובת חיטין ושעורים, וצריך לבדקו תחלה פעמיים ושלש, וחוששין שמא ישגו בבדיקה, וישאר באורז חיטה ושעורה ויבשלו בו לכך בדלין ממנו, ויש נוהגין לאכול אחר בדיקה, על כן אם הבעה"ב אוכל אורז והמבשל שלו נוהג שאינו אוכל אורז אסור לבשל אורז ביו"ט

לבעה"ב כיון דהוא נוהג איסור באכילתו משום גדר וסייג, אבל לטלטלו ביו"ט מותר כן העליתי בס"ד בתשובה בסה"ק רב פעלים, והדומה לדין זה תמצא גם בשאר ימי טובים שאם זה המבשל אכל בשר ביו"ט, אסור לבשל חלב לאחרים אא"כ יש שהות ביום שיעבור זמן שש שעות אחר אכילת הבשר כדי שראוי שיאכל זה מן התבשיל ההוא בו ביום, אבל אם לא שיש שהות ביום שיאכל הוא עצמו ממנו אסור לבשל לאחרים, מיהו בטלטול שרי."

אני לא הבנתי מה למה הרב מתכוון שהוא אומר " שאם זה המבשל אכל בשר ביו"ט, אסור לבשל חלב לאחרים" .

אשמח לתשובה .

תודה (:

תשובה

שלום וברכה

הגאון ה"בן איש חי" פוסק כי אסור לאדם לבשל דבר מה ביום טוב עצמו, כשמדובר במשהו שהוא עצמו אינו יכול לאכול ממנו.

על כן, אם הוא עצמו אכל בשר, וממילא בשש השעות הקרובות אסור לו לאכול מאכלי חלב, ונותרו פחות משש שעות לסיום היום הטוב, כלומר - הוא עצמו לא רשאי לאכול מאכלי חלב - אסור לו לבשל למישהו אחר מאכלי חלב.

האם עכשיו זה יותר ברור ?

כל טוב