תרומות ומעשרות במספר מועט של פירות

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 23/03/17 09:15 כה באדר התשעז

שאלה

נתנו לי פחות מ-10 פירות מעץ בגינה פרטית בדגש על כך שתרומות ומעשרות לא הופרשו.

ברצוני להפריש כהלכה, אך מכיוון שיש לי פחות מ10 פירות רציתי לברר אם ניתן להפריש תרומות ומעשרות מחלק של פרי בודד (לחתוך חלק מהפרי) שיהווה את האחוז בתרומה ועשירת האחוז מהמעשר. ואם כן, מהי הדרך הנכונה להפריש אם מדובר על חלקי פרי של פרי בודד.

תודה!

תשובה

שלום וברכה,

אכן, מפרישים מעשר גם על פרי אחד, כאשר חותכים ממנו את השיעור.

יש שסוברים שבגלל שהיום המעשרות הן מדרבנן, יש להפריש דווקא את החלקים הפחות טובים של הפרי.

כמו כן, צריך לדעת מתי בדיוק הבשילו הפירות של אותו סוג -לפני טו בשבט אז נחשב לעניני מעשרות לשנה שעברה (שנה א לשמיטה - מעשר עני), ולאחרי -נחשב לשנה זו (שנה ב לשמיטה -מעשר שני).

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה