הבנתי ולא הבנתי הלכו לים, הבנתי טבע- מי נשאר? - ד"ת לפרשת כי תשא-פרה

חדשות כיפה חברים מקשיבים - דורון האס 17/03/17 00:36 יט באדר התשעז

שאלה

בע"ה

שלום לכולם,

בראשית דבריי אני רוצה למסור תנחומים למשפחתה של האחות טובה קררו שנרצחה השבוע.

השבת בע"ה נוציא שני ספרי תורה, בראשון נקרא את פרשת השבוע "כי תשא"- נתחיל במחצית השקל (שרק לפני כמה שבתות קראנו..מעניין לחשוב למה העניין הזה חוזר על עצמו סמוך כל כך), נמשיך בהמשך הקמת המשכן, הכלים והבגדים, ונגיע לרגע ירידת משה מהר סיני ושבירת הלוחות.

בספר התורה השני נקרא את "פרשת פרה", אותה פרה נדירה ואדומה, שאפרה מטהר ועיסוק בה מטמא. טהרה שנעשית מחוץ למקדש, אך מופנית כולה כלפי מקור הטהרה והקדושה-המקדש עצמו.

ניסיתי לחשוב , מהו המאפיין המשותף של שתי הפרשיות שנקרא, עלו במוחי ובלבי מספר רעיונות, אך העיקר שבהם הוא- "לא הבנתי".

אודה על האמת, כמחנכת לכיתה ביסודי, קשה לשמוע את הביטוי "לא הבנתי" אחרי מאמצים רבים של הסברים ודוגמאות, אבל כנראה הגיע הזמן להיות תלמידה קטנה של תלמידותיי הגדולות מהחיים.

באמת, אל מול המציאות אנחנו תלמידים קטנים.

לנסות להבין - מדוע דווקא מחצית שקל? למה אי אפשר שהעשיר יתן יותר? למה אי אפשר לוותר קצת לעני?

למה להכין את הכיור, הכלי המסייע לטהרה יום יומית של הכהנים, דווקא מהמראות הצובאות?

למה לא חיכו עם ישראל למשה? למה אסף אהרן את תכשיטי הזהב? למה ואיך יצא מזה עגל?

למה בחר משה לשבור את המכתב היחיד שהיה לנו בכתב ידו של ה´ יתברך?

למה דווקא פרה בצבע אדום? למה מי שמתעסק במלאכה נטמא, ומי שמזים עליו מהאפר שלה נטהר? למה לא עושים את התהליך כולו בתוך המקדש?

לא, אני לא מתכוונת לנסות להשיב על כל השאלות האלו, הפעם החלטתי לשים את הדגש דווקא על הצד השני. הפעם אני בוחרת לא להבין, אני בוחרת להאמין.

וכבר אמרו גדולים ממני "במקום שבו נגמרת הידיעה, מתחילה האמונה".

שבת שלום ובשורות טובות!

מעיין וחברים מקשיבים