נפסלו מאכילת הכלב

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/03/17 04:49 ז באדר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקש""ע בהלכות פסח, סימן תמז - דין נותן טעם לפגם, ג, נאמר: ""טבליות וכדורי הרגעה, נגד מיחושי ראש וכאב שינים, מותר להשתמש בהם בפסח, אפילו יש בהם תערובת חמץ (עמילן של חטה), כל שטעמם פגום וכבר נפסלו מאכילת הכלב קודם הפסח, ובולעים אותם כמות שהם. ...""

להלן שאלתי.

מה המשמעות של ""נפסלו מאכילת הכלב"". אני רואה את זה חוזר כמה פעמים בהלכות. הרי כלב לא אוכל אמקול אז מה המשמעות של פסילת אקמול מאכילת הכלב, ומתי זה לא היה פסול?

תודה,

תשובה

בדיוק מה שכתבת. כלב לא יאכל את זה.
כלב אוכל הרבה דברים שני אדם לא יאכלו, בגלל שהם כבר התקלקלו ונמאסו.
את זה הוא לא אוכל