נתילת ידיים במקום ציבורי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/03/17 21:56 ו באדר התשעז

שאלה

כאשר אוכלים בקניון למשל בארומה כשרה, יש חדר אחד שירותים ביחד עם ברז כיור אין הפרדה בין שירותים לבין חדר אחר של ברז, כשאני רוצה ליטול ידיים לפני סעודה, האם מותר לי במקום כזה ליטול ידיים, כשאין נתלה, האם מותר ללא נתלה, האם לברך, וגם אם אמצא כוס חד פעמית, האם לברך, מה נכון לעשות?

תשובה

שלום
אם אין מקום אחר ליטול ידיים, אפשר ליטול בשירותים, ואת הברכה והניגוב לעשות בחוץ.
בכל בית קפה אפשר למצוא כוס, ואם יש רק כוס חד פעמית, אפשר ליטול בה.
במקרה שאין כלי לנטילה,צריך לאכול בלי לגעת בלחם, כלומר, להחזיק אותו בעזרת מפית וכיוצא בזה.
כל טוב