אינסטגרם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/02/17 19:31 א באדר התשעז

שאלה

שלום,רציתי לשאול אני חדשה באתר יש לי אינסטגרם,עוקבות אחרי רק בנות ואני עוקבת רק אחרי בנות חברות,קרובי משפחה,מעצבות אופנה וכדומה הקיר חסום ויש רק תמונת פרופיל שלי.האם זה מותר?והאם מותר לי לעלות לשם תמונות שלי?בנוסף מעוניינת להבין יותר את נושא "לא תעשה לך פסל ותמונה" מותר להצטלם באופן כללי או רק תמונת פנים

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מותר לך להעלות תמונות שלך בלבוש צנוע ובמראה צנוע.
מותר לך להתבונן בתמונות שיש בהן אנשים בלבוש צנוע ובמראה צנוע.
איסור פסל ותמונה שייך רק ל-'תבליטים' אין איסור בתמונות שטוחות שמוצגות על גבי מסך או על גבי נייר בד וכד'.

עייני עוד בתשובה להלן
https://www.kipa.co.il/ask/show/86926-פסלים-לנוי