קודש וחול

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/02/17 16:30 כח בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב , לאחרונה קראתי ספרים של כמה רבנים שאמרו שעדיף ללכת דווקא לישיבות קטנות ולא לישיבות שמשלבות בין קודש לחול . אבל יש לי בנושא זה כמה שאלות שאשמח אם תענה לי אליהם .

1: הרי היו רבנים שלמדו גם מקצועות חול ולעניות דעתי הם למדו זאת מכיוון שהם ראו גם ערך מה בלימוד מקצועות חול .

2: ידוע לנו שהרבה תלמידי חכמים גם עבדו . אם פעם היו צריכים זוג ידים היום צריכים לימודי חול . (רק רוצה להדגיש שהקודש הו העיקר לעומת החול )

תשובה

שלום וברכה
השאלה החשובה שלך למעשה לא מופנית אלי, כי אם לאותם רבנים שאומרים זאת.
בסוגיות מעין אלה – יש יתרונות גדולים לישיבות קטנות, ויש יתרונות גדולים לישיבות תיכוניות המשלבות קודש וחול. היתרונות בשני הצדדים נוגעים גם לתורה הנלמדת עצמה (יש השפעה מבורכת לעיסוק מתמיד רק בתורה, ויש השפעה מבורכת ללימוד תורה תוך הפריית הלימוד ממקצועות החול), וגם לתחומים אחרים.
אני מאמין בדרך שהיא חותרת לרמה ולהתמדה הגבוהים ביותר בתחומי התורה, ומתוך כך בלימודי חול ברמה גבוהה גם מהנימוקים שהצעת (החשיבות של חיי החול לעצמם) וגם בשל תרומתם הגדולה לדרכה של תורה. ואכן, כפי שכתבת, הרבה מאוד חכמים היו גם אנשי מדע ומלאכה ותחומים נוספים.

כל טוב