לומר את האמת או לא להעליב?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/02/17 23:41 ה בשבט התשעז

שאלה

שלום לאתר חברים מקשיבים .רציתי לשאול שאלה : מישהי אמרה לי משהו על עצמי שאת האמת מאוד העליב אותי . רציתי לשאול אם לומר את האמת זה באמת תמיד חשוב ורצוי כי בצד אחד זה לא להיות צבוע ולהיות כנה .אבל מי שמדברים אליו זה לפעמים לא נעים לו לשמוע ואפילו קצת מעליב .

תשובה

שלום לך ויישר כח על השאלה

באופן עקרוני, אמירת האמת היא דבר מאד חשוב.

יחד עם זה, הערך של השלום ושל החברות הטובה יותר חשוב ממידת האמת. חז"ל כבר מציינים שהאנשים נוהגים להגיד לאדם שקנה חפץ מסוים - עד כמה החפץ יפה - למרות שהוא לא בהכרח יפה בעיניהם.

אין ספק שכנות היא חשובה אבל השאלה המרכזית היא, האם הכנות הזו [תועיל]. לפעמים, כאשר יש חברות הדוקה והחברה מעירה - מאירה משהו על עצמך - זה יכול להיות כמו 'מתנה' - עד עכשיו לא שמת לב לנקודה השלילית הזו בעצמך ועכשיו את שמה לב ויכולה לתקן אותה. מצד שני, יש מקרים שהכנות הזו לא מקדמת שום דבר ואדרבה היא רק משפילה את האדם (כמו להגיד למישהו שהוא מכוער).

מקוה שהבהרתי קצת את הדברים. אם תרצי - את מוזמנת בשמחה להרחיב במייל

טוביה
tsbias1@gmail.com