כיבוד הורים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/01/17 21:48 א בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב!

הרב ענה לי לגבי מנהגים, שאבא שלי שינה מספרדי לאשכנזי, שאני אחזור למנהג הספרדי. אבל הרב אמר לי שליד אבא אנהג במנהג האשכנזי לחומרה, כי אבא שלי מקפיד על זה שאני מקל כמו ספרדים למרות שאנחנו ספרדים.

רציתי לדעת מהרב מה לענות אם שואלים אותי מה המקור לזה, שמותר להחמיר למרות שלא צריך כי אני ספרדי רק בשביל שלא יכעסו עלי? תודה רבה!

תשובה

שלום

כיבוד הורים, וכעין זה משמע בפרק כירה בשבת דף מו, על חומרא בפני ר' יוחנן למרות שר' אבהו סבר לקולא מעיקר הדין, עשה כן משום כבודו של רי"ח

כל טוב