שלום בית

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 26/01/17 12:41 כח בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב, כתבת לי תשובה שהפער שביני לבין אשתי ניתן לגישור, אך האם אפשר כמה טיפים לכך שעיניי לא יזלגו החוצה, לאהוב אותה?

מאוד מכביד עליי עניין ההשוואות כי אני רואה בחורות יותר רוחניות ודתיות ממנה וזה מקשה עליי ואני יוצר השוואות ומה היה קורה אם, וזה סתם מתסכל, האם באמת דעת תורה היא להישאר ביחד? אז מדוע ר' עקיבא כתב שיכול לגרש אם מצא אחרת נאה ממנה? וסתם שאלה, אם אשתי היא באמת האישה שמתאימה לי, אז מדוע הדין שאם היא איננה מקפידה על טבילה או מחטיאה אותי אז כן יש היתר לגירוש?

מחילה אם נשמע שאני ממש בעניין, פשוט אני רוצה לסגור את כל השאלות שעולות לי לראש וצפות בי.

תשובה

שבוע טוב וחודש טוב,

בניגוד לנצרות הקתולית שם נישואין לעולם לא יתפרקו באופן רשמי, ביהדות קיימת מצווה להתחתן אך גם מצווה להתגרש במידה ואין אפשרות לשלום בית. אך, חז"ל המשילו את המזבח שמוריד את דמעותיו על פירוק משפחות גם אם הדבר היה מוצדק!

לכן, כאשר קיים מתח בין בני הזוג וישנו פער בציפיות וחוסר תקשורת יש ללכת לייעוץ זוגי ובו לתת את כל 'הנשמה' בשביל שהקשר יצליח, הרי לא סתם התחתנתם, היה משהו ערכי וטוב ביניכם.

קשה עד בלתי אפשרי, לבנות זוגיות טובה כאשר כל הזמן מסתכלים מחוץ לבית, וכועסים על בן הזוג שאינו עומד בציפיות שלך.

לכן, מציע לשתף את אשתך בתחושות וללכת לייעוץ זוגי רציני. שם ורק שם, כבר תקבלו את ההחלטות הטובות עבור משפחתכם.

בשורות טובות

יוגב כהן
הר ברכה