סכין שנגעה באוכל לא כשר

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 25/01/17 21:32 כז בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב!

השתתפתי היום במסיבה עם אוכל לא כשר, והגשתי לשולחן עוגה שהכנתי בתוך צלחת מקרמיקה. הבאתי גם סכין פרווה לחיתוך.

באמצע המסיבה קלטתי שהשתמשו בסכין שלי לחיתוך עוגה לא כשרה - מן הסתם היא הייתה קרה אבל לא בדקתי...

האם צריך להכשיר את הסכין או שמספיק לשטוף היטב? ואם צריך הכשרה - איך עושים זאת? המקום שבו אוחזים את הסכין עשוי פלסטיק.

בנוסף, יש סיכוי קלוש שאחד מהמאכלים (הקרים) נגע בקערת הקרמיקה שלי, האם צריך להכשיר?

תודה רבה!!

צופיה

תשובה

שלום וברכה,

לגבי המקרה הראשון- מעיקר הדין ניקוי היטב של הסכין, זה מספיק.
אפשר גם, לנעוץ את הסכין באדמה מספר פעמים.
לגבי המקרה השני- מספיק שטיפה רגילה, של המקום שהאוכל
הלא כשר נגע.

ברכה והצלחה