נדרים וכבף

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 25/01/17 13:55 כז בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני מספר חודשים נדרתי לתת כסף במידה ואני אצליח בדבר מסוים, אני מודעת שיש בעיתיות בהתניית הכסף אם התנאי יתרחש אבל עשיתי זאת ואני אשמח לעצה לאחר המעשה. בכל אופן אני כעת צריכה לתת את הכסף.

השאלה שלי היא האם העובדה שברגע הנדר חשבתי לתת את הכסף לבית הכנסת שנהגתי ללכת אליו כילדה קטנה אני צריכה לתת אותו לביהכ"נ או שאפשר לתת אותו לעמותות צדקה (אני לא מכירה עמותה ספציפית שכדאי לתת לה).

ושאלה נוספת היא, במידה ואני מחויבת לתת לביהכ"נ איך אני עושה זאת באופן אנונימי מבלי שאיש ידע.

אשמח לעזרה וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה,

לגבי שאלתך הראשונה- אם רק חשבת לתת את הכסף למקום מסוים,
אך לא אמרת זאת בפירוש, שאת רוצה לתת את הכסף לבית הכנסת
מסוים, את יכולה לתת לעמותה אחרת של צדקה.
בכל אופן רצוי לתת את הכסף, לבית הכנסת שהתכוונת.
לגבי שאלתך השנייה- את יכולה להניח את התרומה בקופת הצדקה
השייכת לבית הכנסת או להניח את הכסף במקומו של הגבאי וכדו'.

ברכה והצלחה