קביעת עיתים תורה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 24/01/17 20:15 כו בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרבאני חוזר בתשובה ומנהל אורח חיים דתי כשנתיים. לא למדתי במסגרת דתית ואני בא ממשפחה חילונית. ברצוני להתחיל "לקבוע עיתים תורה" ויש לי מספר שאלות...1. האם ניתן לקבוע ליום שבת וללמוד במהלכו?2. ממה אני יכול להתחיל בצורה "קלילה" כדי שלא ארתע מהלימוד?3. כול הסבר ועצה יתקבלו בברכה.תודהמאור

תשובה

שלום וברכה,

יישר כחך על חזרתך בתשובה באופן עצמאי. הדבר מעיד שהתברכת ביכולת חשיבה עצמאית וביכולת קבלת החלטות טובות גם אם זה נגד 'הזרם'.

צריך לקבוע עיתים לתורה במהלך החול, ובשבת צריך ללמוד יותר כי השבת נועדה לכך.

אדם יהודי צריך לברר את יסודות האמונה לדעת כיצד להתנהל כמו שצריך ביום יום. לכן, מציע בשלב הראשון שתלמד את כל סדרת פניני הלכה המשלבת את דרך ההלכה יחד עם טעמים אמוניים.
לאחר מכן, תלמד את התנ"ך עם משניות משניות.

http://ph.yhb.org.il/

ברכה והצלחה
יוגב כהן
הר ברכה