אמונה בלי כל המסביב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/01/17 08:49 כו בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בת שירות ובוגרת אולפנה! מאז שעזבתי את מסגרת האולפנה אני מרגישה מרוחקת מהדת. חוץ מהעובדה שאני שומרת צניעות ולא מחללת שבת , אין שום דבר שעושה אותי דתייה. אני מאמינה מאוד בבורא עולם אבל מרגישה שהרצון שלי להתחזק בדת חונק אותי.

התייעצתי עם מישהי שאני סומכת עליה והיא אמרה לי שכל מה שעובר עליי כנראה נובע מבלבול ושאני אלך למדרשה או לטיפול...

אני מודעת לכך שאני מבולבלת ולא שלמה עם עצמי.

לאחרונה הגעתי לתובנה שכנראה כל המרדף אחרי הנכון והלא נכון בחיי וכל הרצון להגיע לאמונה האמיתית , זה מה שגורם לי לבלבול.

אני רוצה לעשות טעויות ולתת לעצמי לעשות מה שאני מרגישה במצבים בחיים גם אם זה לא נכון לעשות זאת , אני יודעת שדווקא מתוך הטעויות שלי והשחרור כרגע , אני אוכל להתחזק יותר ולהגיע לאמונה אמיתית בשלב הבוגר יותר בחיי.

השחרור שעליו אני מדברת הוא דברים כמו : ללכת עם מכנסיים, לצאת עם מישהו למרות שאני לא שלמה עם עצמי, לא לשמור נגיעה וכו'

חשוב לי להדגיש שאני בעלת תשובה כמה שנים ושהדת היא חלק ממני, ושהטעויות עליהן אני מדברת לא נובעות מרצון לעזוב את הדת.

אני חושבת שאם אני אשחרר ואפסיק לרדוף אחרי הנכון והלא נכון, ואתן לעצמי ללכת אחרי הרגשות "הלא בוגרות שלי כביכול" רק כך אני אוכל בסופו של דבר להרפות מעצמי ומהמרדף אחריי ומאוחר יותר בעז"ה להגיע להתחזקות ואמונה אמיתית.

כמו כן אני מרגישה שדווקא השחרור מהמרדף אחרי המסביב לדת יגרום לאמונה הטבעית שלי להתחזק יותר.

אשמח לדעת מה דעתך בנושא

מודה לך מאוד!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אי אפשר להשיב לשאלה משמעותית בלי לקיים דו שיח עמוק ואמיתי. לכן אני לא יכול להשיב לך תשובה.

אני יכול לציין שהדברים שלך נזכרים בספרים של שרגא פישרמן(1) אודות צעירים שיוצאים בשאלה:
הוא מציין שיש צעירים שצריכים מעין 'הפסקה' על מנת לברר את הדרך שלהם. זהו מושג פסיכולוגי שנקרא "מורטוריום"(2)

(1) http://www.levavot.org.il/article/להחזיר-את-הדתלש-הביתה/

(2) http://www.betipulnet.co.il/lexicon/מורטוריום

ההלכה מכירה בחשיבות של תהליך, לכן אם אדם מבקש להתחזק לא דורשים ממנו לעשות הכל בפעם אחת.
אבל לא שמעתי על 'מורטריום' על פי ההלכה... לא שמעתי על רב שהתיר לעבור עבירות מתוך תקווה שבעתיד תהיה יותר שמירת מצוות.

עם זאת, כפי שציינתי בתחילה - אפשר שבשיחה אישית, כנה ועמוקה עם רב, תצטייר תמונה מורכבת ומתוך כך תגיעו לפתרון יצירתי שיתן מענה לקשיים הנוכחיים שלך.

אני מתפלל ומברך אותך שתזכי לאמונה גדולה וחיים שמחים ומאושרים.