סדר הלימוד לנער - ממה מתחילים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/01/17 22:07 כה בטבת התשעז

שאלה

בס"ד

שלום לרב, אני בן 13 ורצה בעז"ה לגדול בתורה. בשביל מטרה זו אני מנסה ללמוד כמה שיותר. בפועל יוצא מתחיל ספרים ולא גומר אותם, מתחיל מסלול של לימוד קצת ביום ושובר אותו אחרי שבוע ועוד בעיות דומות.

השאלה היא מהו הסדר הנכון בלימוד? האם לימוד תנ"ך ואחריו משנה גמרא, הלכה וכן הלאה או ללמוד בכל יום קצת מהכל? האם ללמוד בהיקף או בעיון? כמה לחזור?

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום
אשריך! כל הכבוד על הרצון לגדול ולעלות במעלות התורה והיראה.
הקושי אותו אתה מתאר הוא מצוי מאוד, הרבה פעמים כשאדם מתחיל משהו הוא מתקשה להתמיד ולסיים מה שהתחיל. זה קורה לכולנו.. התורה כל כך גדולה, מאיפה להתחיל?
קודם כל, העצה החשובה ביותר היא [להתקדם בהדרגתיות]. נתחיל בקטן. שלוש דקות ביום – עשרה פסוקים בתנ"ך, ספר יהושע. אחרי שבוע של הצלחה, חמש דקות – פרק ביום. אם אנחנו נסוגים אחורה, חוזרים למדרגה הקודמת. בכל קביעות, השאיפה להגיע לכ 5-10 דקות לימוד.
שנית, המלצתי היא להתמקד בקביעויות קטנות שונות במהלך היום ולהשיג [היקף].
אפשרויות לקביעויות (אלו הן הצעות, ממליץ בכל תחום לבחור אחת):
[מקרא]: פרק תנ"ך | פסוקים מהפרשה עם פירוש קל.
[הלכה]: חמש הלכות מקיצור שולחן ערוך | סעיף בספר 'פניני הלכה'.
[אמונה]: אני מאמין שכל אדם הוא עולם מלא, ולכל אחד יש את התכונות שלו, את ההתאמה שלו, וממילא גם את הדרך שלו ללמוד ולהתקדם. ישנה תכנית מאוד יפה של לימוד אמונה יומי באתר 'ישיבה'. כמובן, חשוב גם לקרוא דברים ש[אתה מרגיש] שהם מחזקים אותך.
בהצלחה רבה!
*-
הרב ישמח להישאר בקשר, על יד השארת תגובה בתחתית העמוד.