שמירת נגיעה גר / לישון עם תחתונים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/01/17 22:27 כד בטבת התשעז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב

אני גר צדק וברצוני לשאול ברשותך מספר שאלות בנושא הצניעות:

1. למרות שאמא שלי שתחיה לא יהודיה מותר לי עדיין לחבק אותה ולנשק אותה מפני שהיא אימי הביולוגית והאהבה בינינו היא אהבה טבעית של אמא ובן גם אחרי הגיור?

2. לפעמים בבית אני מסתובב עם מכנס קצר וחולצה קצרה עקב החום, אני כמובן לא מתפלל ככה עם בגדים קצרים אך האם אני יכול להגיד ברכות כגון ברכה ראשונה על אוכל או ברכה אחרונה\ברכת המזון כשאני לבוש במכנס קצר ובחולצה קצרה?

3. האם בלילה מותר לי לישון כשאני לובש רק תחתונים לגופי?

4. האם יש בעיה להעביר איזשהו חפץ מיד ליד אל אישה זרה או שעדיף להשאיר את החפץ על משטח כלשהו כדי שהיא תיקח אותו?

אשמח לקבל מענה לשאלותיי

שבוע טוב

תשובה

לשואל שלום
ברוך הבא בשם השם.
1. המשנה אומרת שמותר לאדם להתייחד עם אמו ועם בתו (שם המקרה הוא באם ובן יהודים). מסביר הרב משה פיינשטיין שהטעם שמותר לאב להתייחד עם בתו הוא משום הקירבה הטבעית שיש ביניהם, ולא שייך תאווה שיבואו לידי זנות. אותה קירבה נשארה גם לאחר שהבן התגייר.
לכן הם [מותרים להתייחד וכן בחיבוק ונישוק].
(מקורות: בבלי קידושין דף פ | אגרות משה אבן העזר חלק ד סימן סד)
2. [מותר] לומר ברכות בלבוש קצר. והעיקר שערוותו מכוסה. ולפני התפילה כמו שכתבת יש ללבוש בגדים מכובדים כעומד לפני המלך.
(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן עד סעיף ו)
3. באופן עקרוני [הדבר אפשרי]. אך יש להיזהר מפני חימום והוצאת זרע לבטלה.
4. [מותר]. בתנאי שלא גורם לך להרהורי עבירה.
כל טוּב