דיני ההלכה וחוקי המדינה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/01/17 13:32 כד בטבת התשעז

שאלה

שלום רב! היום יש סתירה וניגוד בין ההלכה לבין החוקים של המדינה, לדוגמא כל הנושא של "הבא להורגך השכם להורגו". איך אפשר ליישב את זה עם ההלכה?

תשובה

בסד

שלום וברכה

אין כל סתירה. בודאי שדיני התורה קודמים לכל חוק ומשפט. אבל יש דברים שהם היתר לעשות אבל אין חובה לעשות ויש הרבה דברים שההלכה אומרת שיש להזדקק לרשות המלכות ואין לעשות ללא החלטת המלך. ובימינו הממשלה. כמו כן אדם צריך להיות חכם או להתיעץ עם תלמיד חכם לתאם בין הדברים.

חודש טוב ומבורך

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי