למה הדת\ התורה מזלזלת בנשים?

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 16/01/17 22:09 יח בטבת התשעז

שאלה

מרגישה שמגיל קטן מכרו לי את הססמאות האלה של כבוד האישה ואיך התורה מכבדת את האישה יותר מכל הדתות... בגיל הזה כבר לא מצליחה כל כך לקנות את זה...

למה לפי התורה אישה שנחשדת כבוגדת נלקחת לכהן לשתות מים קדושים בטקס משפיל? למה גבר שנחשד כבוגד לא עובר את אותו טקס?

למה אישה ששוכבת עם הרבה גברים מקבלת את הכינוי המגונה "זונה" וגבר ששוכב עם הרבה נשים הוא "גבר"? כל תשובה שניסיתי לתת לעצמי לא נתנה לי מנוח מההרגשה שהדת נותנת יחס מועדף לגברים ומזלזלת באישה. ולכן אודה למענה, תודה.

תשובה

שלום רב,

מעמד האישה ביהדות הוא נושא רחב. אנסה לתת לך את התשובה מזווית שונה ובקצרה ממש , בעניין הספיציפי שאליו כיוונת.

ההקפדה היתירה על קדושת האישה היא ממקום עקרוני ומהותי ולא מתוך זלזול ח"ו.

1. כפי שאת יודעת היהדות נקבעת על פי האם ולא האב. ועל כן , השרשרת היהודית תלויה בשמירה על קדושת המשפחה בכלל והאישה בפרט.

2. הייחוס שממנו נולדים הילדים, תלוי באב. אם זה כהן , לוי או ישראל. ולכן חשיבות הידיעה ממי הילד היא קשורה באופן בלתי נפרד לקדושת האישה. ( בל נשכח את עניין הממזרות באשת איש).

לסיום , התורה אוסרת גם על הגבר חיי אישות בפריצות , ולכן בלשון התורה הוא חוטא ולא " גבר " . ואם את שואלת על ריבוי נשים, הרי היום כבר נהוג להתחתן עם אחת.

יום טוב.