הנחת תפילין ותפילה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/01/17 07:35 ד בטבת התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב חנן היקר,

שאלה דחופה מאוד!!

כך הוא סדר הנחת התפילין שלי מזה כמה חודשים שאני מניח- (מאז בר המצוה, אני חצי מרוקאי וחצי עיראקי, משמע, נוסח ספרדי.)

מתפלל בלי טלית ובלי תפילין כלל ברכות התורה וברכות השחר.

לאחר מכן, תפילין של יד עם 7 ליפופים סביב הזרוע ו3 בכף היד (אחד מסביב לאגודל ושניים סביב כף היד (לא בדיוק כף היד, בצד ההפוך הכוונה) ולאחר מכן תפילין של ראש כמובן.

עם התפילין בדרך שציינתי והתפילין של הראש אני מתפלל ״קדש לי כל בכור...״

לאחר תפילת ״קדש לי כל בכור״ אני ניגש לתפילין של היד, מלפף שמונה סיבובים (מוסיף אחד בעצם), באצבע האמצעית כורך שלושה כרכים, אחד מתחת לשני, סיבוב אחד שחוצה את האצבע והאגודל ומלופף עד הסוף, לאחר הנחת התפילין בסדר הנ״ל אני קורא ״שמע ישראל״ (״ואהבת את השם אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך....״) ומסיים את התפילה.

כך לימדו אותי, האם כך צריך?? בלי תפילת עמידה וכו?!?!

תודה רבה ובשורות טובות לכל עם ישראל.

תשובה

לשואל שלום
עד הנחת תפילין – כמו שאתה עושה כך ראוי.
בהנחת התפילין, לאחר 7 הליפופים יש להניח תפילין של ראש, אין צורך ללפף סביב האגודל.
לאחר הנחת תפילין של ראש יש לסיים הנחת תפילין של יד, ליפוף סביב האצבע האמצעית (אמה) שלוש פעמים, אחד בפרק האצבע האמצעי, ושני ליפופים בפרק התחתון, ואז ירידה לחלק בין האגודל לזרוע, וליפוף שאר הרצועה בין האצבע לאגודל.
קשה להסביר בכתב, ניתן לראות בסרטון הנ"ל:

.
לאחר הנחת התפילין יש להתפלל את כל התפילה עם תפילין על היד והראש.
ניתן בהדרגה להוסיף עוד חלקים עד לתפילה שלמה. [סדר ההוספה] הוא: קריאת שמע, ברכות קריאת שמע, תפילת עמידה, תחנון, פסוקי דזמרה, שאר התפילה.
כאשר [סדר התפילה] הוא כמו שמופיע בסידור: פסוקי דזמרה, קריאת שמע וברכותיה, תפילת עמידה, תחנון.
בהצלחה רבה!