אורות חשמל בארון קודש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/01/17 12:26 ג בטבת התשעז

שאלה

האם יש בעיה הלכתית, או של מראית עין, בבניית ארון קודש שבדלתות הארון תאורת חשמל (LED במתח נמוך)

התאורה קבועה והחיבור יציב ולא קשור בהזזת הדלתות.

אבל בכדי לפתוח את הארון - יש להזיז את הדלתות כאשר התאורה עליהם.

השאלה לגבי שבתות וימים טובים - כמובן.

תודה

תשובה

לשואל שלום
[אין בעיה] מבחינת הלכות שבת. הטלטול של הנורות הוא לצורך מקומן, הדבר מותר.
מצווה גדולה היא לפאר את בית הכנסת, שהרי הוא 'מקדש מעט', וכתב הרמב"ם: "וּמִצְוָה מִן הַמֻּבְחָר לְחַזֵּק אֶת הַבִּנְיָן וּלְהַגְבִּיהוֹ כְּפִי כֹּחַ הַצִּבּוּר.. וּמְפָאֲרִים אוֹתוֹ וּמְיַפִּים כְּפִי כֹּחָם".
אלא שלעיתים פאר בית הכנסת עלול לפגוע במתפללים אחרים. לדוגמא: אם אדם תרם בימה, וכעת רוצים לפארה, הדבר עלול להעליב אותו.
לכן, אם בבית כנסת יש רב, הוא 'מרא דאתרא' (אדון המקום), [יש לשאול את רב בית הכנסת] האם הוא מסכים לשינוי הזה.
(מקורות: רמב"ם הלכות בית הבחירה פרק א)
ברוך תהיה. תזכה למצוות