מדוע לא מקבלים את ישו(ע) כיהודי?

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 31/12/16 19:14 ב בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול מדוע לא מקבלים את ישוע בתור יהודי? מדוע מפיצים עליו שקרים: אומרים שהוא לא היה יהודי, שהוא היה אנטישמי ושהוא הקים את הנצרות?

ישוע היה יהודי לחלוטין. הוא גם אהב מאוד את עמו בכל לבבו ובכל נפשו ורצה רק בטובתו. הוא אפילו מת למען עמו ולמען כל האנושות, ובכל ימי חייו מעולם לא עשה דבר רע. אז מדוע בכל זאת מפיצים עליו שקרים ודוחים אותו? אני לא אתחיל עכשיו לשאול למה הוא לא משיח, אלא לשאול למה לא מקבלים אותו כיהודי? ישוע מעולם לא הקים אף דת. הדרך שהנהיג ישוע היא ממש ללא דת, היא זרם יהודי ברוח יהודית חדשה.

הנצרות המקורית היתה זרם ביהדות, והיא הפכה להיות דת נפרשת רק לאחר שקונסטנטינוס התנצר. מאז התפשטות הנצרות ברומא היא הושפעה מעובדי האלילים הרומאים, ובאחריותם נהפכה הנצרות למה שהיא היום.

מקווה שישנה תשובה לשאלה שלי.

בברכה, תור אוח.

תשובה

שבוע טוב
זה ארוך למייל
במקורות שלנו ספר הכוזרי לרבי יהודה הלוי הוא לא מתואר כדבריך
שם כתוב שהוא האב הוא הבן הוא רוה"ק
הכוזרי דוחה אותו כי אלו דברים לא הגיוניים ולפי חלק גדול מהנוצרים מאמינים שהוא מחליף של אלקים
לכן היהדות יוצאת נגד כי זה עבודה זרה לפי התורה מה שמוסלמים זה לא ע"ז שמאמינים באל א