ילד של ידועים בציבור

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 01/12/16 15:58 א בכסלו התשעז

שאלה

שלום

האם ילד/ה של ידועים בציבור נמצא/ת במעמד שונה מילד/ה של הורים שהתחתנו ברבנות?

בהנחה כמובן ששני ההורים יהודיים (יש את הכתובה גם של הורי האמא וגם של הורי האבא).

אני יודעת שלא מדובר בממזרות (משום שהאישה רווקה מבחינת הדת), אבל לאחרונה נאמר לי כי תהיה לילד (או הילדה) בעיה להתחתן בחתונה דתית ברבנות (אם ירצו בכך). אם נקצין גם, ונאמר שהילד חזר בתשובה ורוצה להתחתן עם מישהי ממשפחה גם כן מאוד דתית, האם זו תהיה בעיה שההורים שלו לא התחתנו ברבנות?

ובכללי, אם יש דברים אחרים שיהיו שונים ויגבילו את הילד, אשמח לדעת.

תודה.

תשובה

מקובל היום שהוא רשאי להתחתן ואין בו פסול. אך לשם כך יש פרוצדורה ארוכה יותר של בירור אבהות.