אדם הנוסע באוטו למארחיו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/12/16 04:46 א בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

נאמר בקיצור שולחן ערוך, סימן רמט, סעיף א': ""אין נוסעים בערב-שבת או בערב יום טוב יותר מג' פרסאות. וכל זה כאשר לא הודיע למארחיו על בואו הצפוי, ולא הכינו עבורו אכילה ושתיה. אבל אם הודיע להם על בואו מותר לנסוע מעיר לעיר אפילו אחר שליש היום, אף בנסיעה של מספר שעות. וכיום נהגו להקל בזה, כיון שבלאו הכי רוב בני אדם מכינים צרכי שבת בריוח. ומכל מקום נכון להודיע למארחיו על בואו, כדי שיכינו לו צרכי שבת, ולא יבואו לידי ביטול עונג שבת, או חשש חילול שבת. ואם אינו יכול להכין צרכי שבת במקום שנמצא שם, ואינו יכול להודיע לקרוביו על בואו, מותר לו ליסע לביתו אף בלי שיודיע להם על כך, ובלבד שיגיע קודם כניסת שבת. ובכל אופן צריך כל אחד לתכנן את נסיעתו היטב ולקחת בחשבון כל אפשרות של תקלה בלתי צפויה בדרך, כדי שיוכל להגיע למחוז חפצו בעוד מועד, ולא יכנס ח''ו לספק חילול שבת ויום טוב. [ילקוט יוסף, שבת כרך א עמוד סא].""

להלן שאלתי.

כתוב ""מותר לו ליסע לביתו אף בלי שיודיע להם על כך"". האם יש פה טעות כתיב והתכוונו ""לביתם"" של המארחים? הם התכוונו ל""ביתו"" אז לא ברור לי הטעם שנאמר ""ואינו יכול להודיע לקרוביו על בואו"" שהרי אינו נוסע אליהם.

תודה,

תשובה

שלום
או שזו אכן טעות כפי שכתבת, אבל יותר נראה לי שכוונתו שנוסע ממקום אחר אל ביתו, והקרובים הם אנשי ביתו.
כל טוב