תורה

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 30/11/16 12:44 כט בחשון התשעז

שאלה

שלום לך הרב

אני לא בן אדם דתי ,אבל אל תראה אותי כבור- יש לי ידע נרחב מאוד ביהדות ובפילוסופיה.

רציתי לשאול דבר שהוא לכאורה פשוט אך עשו ממנו פיל.

ידוע לי שכתוב על משכב זכור בתורה שהוא תועבה,וגם ידוע לי שלפי הדת כל מה שקורה בעולם, מגיע מאלוהים בעצמו.

להטבים הם אנשים קצת מבולבלים זה יכול להיות, אבל אי אפשר להכליל אותם ביחד עם תסמונת דאון ופיגור שכלי, כלומר הם אנשים נורמלים עם שריטה כלשהי.

כאן השאלה : אם הכל מגיע מאלוהים אז באיזו זכות ובאיזו חוצפה הוא יוצר אדם עם משיכה לבני מינו ואחר כך אומר לו שמשיכתו היא תועבה? אם היא תועבה, למה יצר אותו כך מלכתחילה?

אני סטרייט לגמריי. אני לא שואל על עצמי

תשובה

שלום
לא הכל מגיע מאלוקים באדם יש בחירה חופשית ואם רצח יענש וכו' זה אחד מיסודות הדת כך הרמב"ם כותב בהקדמה למסכת אבות שנקראת גם שמונה פרקים בפרק השמיני
המלאכים שהם מהעליונים נבראו סגורים בלא יכולת עליה וירידה
וכן בעלי החיים שהם מהתחתונים סגורים
אולם האדם נברא עם בחירה חופשית או עולה או יורד