התגייסתי ותוקפים את החלטתי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/11/16 23:52 כה בחשון התשעז

שאלה

כבוד הרב,יש 2 שאלות:

1. אני דתיה ומשרתת כמורה חיילת בצבא והייתי שמחה לתשובה שאפשר לענות לחברה שמתנגדים לזה שבנות בצבא (מתייחסת רק לתפקידים לא קרביים שגם אני חושבת שזה לא טוב נשים דתיות קרביות)

2.המשכורת שלי היא 1773 שח, כמה צרחך לתת צדקה כל חודש? (10 אחוז? זה לא הרבה מידי ביחס למשכורת הנמוכה שאני כמורה חיילת חיה ממנה וקונה אוכל וממנה מתקיימת כביכול בתפקיד).

תודה!!

תשובה

שלום

א. אין פוסק הלכה מקובל המתיר גיוס נשים דתיות, לשום תפקיד. ולכן אסור היה לך להתגייס.
כפי שהרבנות הראשית פסקה שוב ושוב הדבר אסור בהחלט, ומאחוריה עומדים כל הפוסקים הגדולים מכל המגזרים. לפיכך עלייך לקבל את הביקורת, להרהר בתשובה על כך שהתגייסת נגד דעת מוסרי התורה בדור הזה, ולהשתדל שאת יתרת הזמן שנשארה תעבירי בצורה צנועה ובהשקעה כפי הניתן. אין דרך להמנע עתה ואת כבר שם, לפיכך אני מבקש לתמוך בך ולחזק אותך, שלא ירפו ידייך מיראת השם. תשקיעי בכל מעשייך שם בתבונה.

ב. מעיקר הדין את פטורה ממעשר כספים. תני צדקה כפי יכולתך.

כל טוב