נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/11/16 19:22 כב בחשון התשעז

שאלה

שלום

לאחרונה יש לי חששות מכל אמרה שאני אומרת שמא זה נדר לכן אני רוצה להבין מה ההבדל....בין אמרה לנדר

1 . אמר לא אלך לפלוני . לא פונה יותר...זה נדר?

2. לא אלבש בגד מסוים ....או לא אקנה בחנות מסויימת..נדר?

3. אם אדם לא זוכרת אם נדר בפה הוא בלב...יש לו ספק...צריך התרת נדרים?

4. נדר שנעשה בלב ואני מתארת אותו לרב בכתב...נחשב לנדר?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

כדי שמשהו ייחשב כנדר הוא צריך לעמוד בשני קריטריונים:
א. הייתה כוונה לנדור.
ב. הדבר נאמר בלשון נדר.
בשני המקרים הראשונים שכתבת – זה לא עומד לא בקריטריון הזה ולא בשני, ולכן אין שום חשש נדר.
אם יש ספק – ורק אם יש ספק שמא התקיימו שני הקריטריונים האלה (דבר שכנראה כלל לא נכון) בהתרה, אולם אני מבין מהשאלה שלך שאין לך ספק שלא עמדת בשני הקריטריונים האלה, ועל כן אין את צריכה התרה כלשהו.
נדר שנאמר בלב – אינו מחייב. אם מספרים עליו בכתב – הוא גם אינו מחייב, כי כלל אין כוונתך לנדור.
אם את מסתבכת בנושא נדרים – הטוב ביותר הוא למסור "מודעה" שכל הנדרים שלך בטלים (מופיע בהתרת נדרים של ערב ראש השנה), וכך תוכלי להציל את עצמך מהתסבוכת שאת מכניסה לתוכה את עצמך.

כל טוב וחיים שמחים