מנהגים לפי הקבלה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/11/16 18:09 כב בחשון התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום,

ברצוני לשאול- סבא וסבתא רבא שלי (ז"ל) נהגו לפי הקבלה במנהגיהם (למשל איסור לאישה להכנס לבית קברות במחזור ועוד..).

מה זה אומר בפועל?

האם זו דרגה גבוהה יותר של אמונה?

איך זה משליך על מנהגי המשפחה שלי?

בברכה

תשובה

לשואל שלום
א. זה אומר על התאמה נשמתית למנהג על פי הקבלה. דבר שלא מתאים לכל אדם.
ב. תורת הנסתר היא הלב והמקור לכל התורה כולה. ככל שמתקדמים באהבת ה' ובדבקות בו, כך משיגים בה דברים נעלים יותר. [מנהגי קבלה אינם מעידים בהכרח על הבנה בתורת הסוד].
ג. אם נהגתם כך בפועל- הנהגות אלו הן בכלל “מנהג טוב” שאם עושים אותן שלוש פעמים ולא התנו שיהיה בלי נדר, אין לבטלן ללא התרת נדרים. לכן במידה ורצונכם לנהוג במנהגי עדתכם ללא מחוייבות לקבלה – [עליכם לעשות התרת נדרים], משום שנהגתם כך עד עתה.
אם לא נהגתם כך - לדעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל [אין צורך לעשות התרה].
התרת נדרים נעשית על פי הנוסח המודפס בסידורים, בפני שלושה.
(מקורות: יביע אומר חלק ג יורה דעה יא | כנסת הגדולה יורה דעה סימן ריד הגה"ט אות מז)