איך היה חמצן בתיבת נח?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 31/10/16 20:12 כט בתשרי התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב.

בפרשת נח כתוב שהמים כיסו את ההרים אשר מעל העננים, היום ידוע שכדי להגיע לגובה הזה דרוש למטפסי הרים מסכות חמצן ולמטוס בלוני חמצן.

שאלתי היא: איך נשמו בתיבה נח, משפחתו ובעלי החיים?

תשובה

שלום

יתכנו לכך הסברים מדעיים, שכן בחלק מהעולם לא ירד מבול כדברי רבותינו, וממילא יתכן שהיתה דיפוזיה בין איזורים וכד'.
ועוד יתכן, שמערכות העולם ובכללן הגוף האנושי, היו שונות באותה תקופה. הלא חי מתושלח כמעט אלף שנים בגוף אנושי.
ועל כל פנים, כיוון שמדובר במהלך שכולו ניסי במבול, יתכן שגם האויר היה באורח נס.

כל טוב