גזל פרוטה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/10/16 03:57 כט בתשרי התשעז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

לפני כחודש חברה שלי ואני נסענו לשבת לקירוב רחוקים בת"א, הגענו וחנינו ממש דקה לפני שבת, והיינו עוד במרחק הליכה מהבית. רצינו להדליק נרות שבת, אז נכנסנו למלון הסמוך ושאלנו- סליחה איפה ההדלקת נרות? מתוך שאלתנו חשבו שאנחנו מתארחות במלון והראו לנו את הנרות, נשארו הרבה נרות ריקים והדלקנו נר כל אחת.

אח"כ חשבתי לעצמי שאולי זה ממש גזל.. ושהיינו צריכות לבקש ישירות, פשוט עקב הלחץ והבהילות לא חשבתי כמו שצריך.

בתפילת נעילה קראתי במחזור על הגזל שמעקב את התפילה וכתבו לכוון להשיב את הגזלה, ופתאום נזכרתי בזה, וכיוונתי בלי נדר להשיב את הגזילה אם יצטרך.

השאלה שלי היא מה עלי לעשות ?

תודה וחורף טוב!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אפשר להתקשר למלון ולשאול מה לעשות - מן הסתם יגידו שמחול לכם.

ואם זה בלתי אפשרי - אפשר בנתיים לסמוך על כך שהם מוחלים, ואם תגעו לשם - תשלמו.

בברכה,

דני ארגמן