רכבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/10/16 21:51 יז בתשרי התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

חברה סיפרה לי שבעלה צריך לנסוע ממקום מגוריהם בצפון לדרום. את הנסיעה הוא עושה באוטובוסים. לשאלתי למה הוא לא משתמש ברכבות, היא ענתה כדי שלא יכשל בשמירת עיניים. אשמח שכבוד הרב יסביר לי מה לא בסדר ברכבות? הרי אותה בחורה חצי ערומה יכולה להיות ברכבת ויכולה להיות באוטובוס ולהכשיל באותה צורה? וכמו שהגבר יכול להיכשל ברכבת באותה מידה הוא יכול להיכשל באוטובוס (כאשר הכוונה לאוטובוס רגיל, לא איפה שהגברים מקדימה ונשים מאחורה)

תודה מראש, המשך יום טוב ומועדים לשמחה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לטעמי את בהחלט צודקת. אני לא מוצא שום הבדל בין נסיעה באוטובוס או ברכבת לעניין שמירת עיניים.
אלא אם כן אלו אוטובוסים מיוחדים לאוכלוסיה חרדית וכד'.