חול המועד

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 19/10/16 08:41 יז בתשרי התשעז

שאלה

שלום

האם מותר לרחוץ נעלי ספורט בחול המועד?

האם מותר לשאוב אבק?

האם מותר לרחוץ משקפיים?

חג שמח

תשובה

שלום רב,

הכלל הוא שכל מלאכת הדיוט, היינו שאין בה מיומנות ומקצועיות מיוחדת, אלא רוב בני אדם מסוגלים לעשותה, מותרת בחול המועד לצורך מועד, היינו אם יש בה צורך בימי חול המועד או לחג שמיד לאחר מכן.
לכן: לרחוץ נעלי ספורט אין בה מקצועיות מיוחדת והפעולה מותרת לצורך המועד, כנ"ל שאיבת אבק.
לרחוץ משקפיים במים רגיל, לא מרחץ מקצועי של אופטיקאי, אין בה מלאכה כלל והיא מותרת גם ללא צורך מיוחד במועד דווקא.

בברכת חג שמח,
ירון אנגלמאייר