התחזקות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 13/10/16 23:09 יא בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב אני בתהליך התחזקות כבר כמעט חצי שנה תמיד הייתי קרובה לדת אבל לא הייתה לי את האופציה לעשות שום דבר כי הבית שלי הוא בית מסורתי ולא מעבר לאחרונה לקחתי על עצמי לשמור שבת ולברך לפני מים אבל כבוד הרב קשה לי אני מרגישה שאני שומרת את השבת בכוח וכשיוצאת השבת אני מרגישה מאושרת שלא חיללתי רציתי לדעת אם יש לך עצות להלכות או ספרים בנושא הדת לתת לי כדי שאוכל להעביר את השבת בעונג בנוסף אם תוכל להסביר לי איך מתפללים כי אני בעזרת השם רוצה להתחיל להתפלל בבית כנסת ולא רק להקשיב אין לי את מי לשאול ואני מתביישת לצערי לשאול נשים בבית הכנסת אצלנו כי זה מפריע בזמן התפילה

אציין שאני מתפללת בבוקר בימי חול אבל מרגישה כאילו מתפללת סתם כי אני לא מבינה

סליחה על ההודעה הארוכה מנסה לעשות כמיטב יכולתי

תודה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה,
ראשית, אשרייך שאת מנסה להתקרב אל ה'. זו הדבר החשוב ביותר שכולנו צריכים לעשות.
זכות עצומה שאת זוכה להתחזק כל הזמן יותר ויותר.

באופן כללי הייתי מאוד ממליץ לך להצטרף לאיזו מדרשה, או למסגרת אחרת שבה תומכים בבנות בדיוק כמוך שהן בתחילת דרכן הרוחנית.
שם את תלמדי על משמעות התפילה, ושאר יסודות היהדות, ותזכי להפוך את הרצונות שלך לבוא לידי ביטוי מתוך חיבור פנימי.
יש מדרשה ביישוב "יד בנימין" שנקראת "טהר הלב" את יכולה להגיע אליהם דרך הפרטים שבאתר:
http://www.tolev.org.il/
או בנייד: 0545667238

לגבי התפילה, גם זה צריך לדעת איך להתפלל. כשלומדים להתפלל נכון, התפילה הופכת להיות למשהו בלתי נפרד מהחיים.

לגבי שמירת השבת, תנסי להחזיק מעמד בכל הכוח. בעז"ה כשתגיע למקום הנכון תקבלי את הכלים כיצד להצליח לעשות זאת באופן הנכון והראוי ביותר.

בתפילה שה' ייתן לך את הכוחות להצליח לעבדו.
ותמצאי לך מורה דרך ראוי שיכווין אותך לעשות רצונו.
בברכה רבה,
הלל