משפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/10/16 23:03 כח באלול התשעו

שאלה

בס"דשלום עליך הרב,לפי שידוע לי, אדם צריך להתרחק מסביבה שמונעת ממנו להתקדם רוחנית. ואם הסביבה הזאת זאת המשפחה שלי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש מצוות כיבוד הורים, ובכלל הקשר עם המשפחה הכרחי להתפתחות רגשית תקינה.
אפשר להתרחק מעט מהמשפחה, רבים עושים זאת, אבל לא להתנתק חס וחלילה.
הפתרון יעשה בדרך שלא פוגעת במשפחה.
צעירים רבים יוצאים ללמוד בישיבה מחוץ לבית, שם יש אוירה שמסייעת להם להתקדם.
אתה יכול לעבור לישיבה תיכונית טובה עם פנימיה.
חוזרים לשבת פעם בשבועיים (פחות או יותר).
שבת כזאת לא יכולה לפגוע בהתפחות הרוחנית ועם זאת הוא מבטאת אכפתיות ושמירת קשר בריא עם המשפחה.