אני צריכה התרת קללות?

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 30/09/16 00:14 כז באלול התשעו

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול, אם אמרתי לחברה שלי שאלמד במדרשה 8 חודשים, ואז אמרתי שאתחתן עד אז, ואז אמרתי "חס ושלום" - (על כך שהלימודים יימשכו 8 חודשים, כי אני רוצה להתחתן לפני). האם אני צריכה התרת קללות? (כי אולי זה התכוון שלא אתחתן עד אז למרות שלא התכוונתי לכך)?

ובאופן כללי, האם זה משנה אם עושים התרת קללות לפני או אחרי כיפור?

תודה!

תשובה

שלום וברכה
מתיאור הסיפור נראה שכלל אין חשש.
בכל מקרה, בגלל שנוהגים לומר התרת קללות ונדרים לפני ר"ה ויוה"כ לאחר הסליחות, תוכלי להצטרף לאמירתם.

שנה טובה

יוגב כהן
הר ברכה