סניפים לא כשרים ברשת כשר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/08/16 09:22 כד באב התשעו

שאלה

ברשת re:bar, ישנם סניפים שפתוחים בשבת, לכן אין תעודת כשרות, אבל התפריט זהה וכל המוצרים זהים בסניפים הללו ובסניפים בעלי תעודותכשרות. הרכיבים הם אותם רכיבים מאותם מקורות, הכל זהה. האם מותר להזמין מסניפים כאלו? אני הכרתי את ריבר ככשר, מהסניפים בירושלים ובבית שמש, אז כשהייתי בתל אביב הזמנתי את המשקה הרגיל שלי, ורק אחרי שצרכתי אותו חבר שלי הפנה את תשומת ליבי לנושא.

תשובה

שלום וברכה

הסיבה להימנע מכך היא כפולה:
א. הנושא אינו רק המרכיבים הידועים של המוצר, כי אם גם הקפדה על בישולי עכו"ם ושאר דרכי ההכנה של האוכל, קניית ירקות ופירות רק ממקורות המקפידים על מצוות התלויות בארץ וכדו'.
ב. מבחינת המדיניות, צריך לעודד את הכשרות ולא לפעול נגדה, על ידי צריכה ממקורות לא כשרים.

כל טוב