שנאה הנצרכת 2

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/08/16 22:29 כא באב התשעו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

בעקבות תשובת הרב,

האם השלום ששמאלנים מחפשים הוא באמת שלום על פי דרכי התורה? ומה הכוונה והיתרון ב "מין חופשי"?

וכיצד הרב חושב שצריך לפעול כנגד תופעות אלה במישור הפרטי והכללי?

תודה רבה וכל טוב לרב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שאלתך עוסקת בדברים מורכבים, ממילא גם התשובה מורכבת: היא לא יכולה להסתכם ב-´כן´ או ´לא´. יש בתוכה גם דברים חיוביים וגם שלילה, כמו בחיים עצמם - האמת מורכבת:
בעניין השלום - תמיד צריך להקשיב לאחרים. קורה לעתים שמרוב להיטות לעניין אחד שוכחים את החשיבות של עניין אחר: אפשר שמרוב דאגה לשלמות הארץ אנחנו שוכחים שהשלום הוא ערך יסודי בדרך התורה: "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום". חייבים לעשות מאמץ להשיג שלום.
וודאי אסור לעשות שלום של תמימות טפשית, שלום שרק מעניק יתרון לשונאים שלא רוצים בכלל שלום אתנו. כמו שקרה בגרוש מגוש קטיף.

באשר לדרכו של השמאל בישראל, אין שום יתרון ב-´מין חופשי´ (נטיות הפוכות וכיו"ב) לא כתבתי חלילה שיש בכך יתרון.
אבל למרות חסרונות ונזקים בהשקפות שמאלניות - הואיל ויש לנו שותפות מרכזית בדאגה לעם ישראל, צריך לשמור על אחדות (יחד עם התנגדות לכל מה שמזיק לנו).
תראה זאת כמו משפחה שיש הבדלים גדולים בין האחים אבל כולם מבינים שהם משפחה אחת, למרות כל הפערים חשוב יותר לשמור על אחדות המשפחה. כך חובתנו לשמור על אחדות העם. לכן לעולם לא נשנא את מי ששותף לקיום העם.