האם חייבים לברור הל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/08/16 08:49 כא באב התשעו

שאלה

שלום הרב,

קניתי הל טחון מחנות תבלינים, שלכל החנות יש כשרות של העדה החרדית.

בעל החנות אומר שההל הטחון נשמר בקופסת ואקום מפלאסטיק (שמכילה בערך 100 גרם) למן רגע הטחינה.

האם אפשר להשתמש בו בלי ברירה (אציין שלא באמת ניתן לברור את ההל כיוון שמדובר על חתיכות בגודל מילימטר בצבעים שונים, חלקם כהים חלקם בהירים כך שחוץ ממבט שטחי לא נראה לי שניתן לברור באמת...

האם זה דומה לקפה רגיל (כגון של חב' עלית) עם הל שאותו ודאי שלא בוררים? אם לא אז אשמח לדעת מה ההבדל?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כדאי לקחת מעט מג' מקומות של ההל ולבדוק על שולחן לבן אם יש חרקים- אין לאכול. אם אין אפשר לאכול.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ