תוסף תזונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/08/16 16:43 יז באב התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

במסגרת יעוץ נטורפתי, רכשתי תוסף תזונה.

מדובר בתוסף תזונה שנקרא coral mine. צורת השימוש בו היא שמוסיפים לבקבוק מים שקיק קטן שמכיל אבקת אלמוג טחון

כלומר משמתמשים בשלדו של האלמוג על מנת לספק סידן ומגנזיום ורשימת מינרלים נוספים לצורך הסדרת איזון מינרלים בגוף. ביעוץ הוסבר לי שהמים המינרלים הרגילים אינם מכילים מינרלים באמת מכיוון שהם מזוככים ולכן הוספה של תוסף תזונה למים זה יסייע בניקוי רעלים מהגוף והשבת רמת חומציות לשיפור ספיגת המזון בתהליך העיכול.

האם מותר לי להשתמש בתוסף תזונה זה? האם אלמוג זה כשר?

מצד אחד אין בו טעם או הנאה כלשהי . אם אצרוך תוסף תזונה זה האם אני עוברת על איסור?

בשאלות קודמות באתר , היה שאלה דומה בנוגע לאלמוגים, מתוך תשובת הרב היה אפשר להבין שמותר , אך בגלל הספק אני שואלת שוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אלמוג אמנם יש לו תנועה, אבל מכיוון שאיננו זז ממקומו אלא מזיז ענפים וכדו' הוא כמו צמח שיש בו תנועה של סגירה ופתיחה ואיננו מוגדר אלא כצמח בלבד. על כן אלמוגים רגילים הם כצמח ואינם צריכים כשרות וכדו'.
על כן אפשר להשתמש באלמוגים אלו ובייחוד שהם מעובדים ומפורקים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ