מסיבת הודיה להולדת בן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/08/16 11:49 יז באב התשעו

שאלה

שלום,

בשעה טובה ומוצלחת נולד לנו בן בכור בשבת.כיוון שהברית נערכה במתכונת מצומצמת בשבת ולא היה באפשרותנו להזמין את כל האורחים שרצינו, אנחנו מעוניינים לערוך מסיבת הודיה. (פדיון אנחנו לא עורכים כיוון שאני בת לוי).

האם יש עניין שהאירוע יערך דווקא תוך 30 יום מיום היוולדו של התינוק או שניתן לערוך אותו גם כמה שבועות אחרי?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מזל טוב להולדת הבן, יהי רצון שתזכו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים, וירבה שמחה בביתכם.

זהו אירוע חברתי שרק אתם קובעים אותו. ברור שהודאה לקב"ה צריכה להיות קרוב למקרה, אבל כאן כבר הודתם לקב"ה וכעת ברצונכם לעשות אירוע חברתי לשמח אחרים, אין כאן מושגים הלכתיים, אלא הכל תלוי ברצונכם, ברור שיש לומר דברי תורה ותודה לבורא עולם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ