האם עליי לעבור דירה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/08/16 09:36 יז באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב...אשמח אם תוכל לעזור לי בבקשה.

ההורים שלי נשואים וגרים באותו בית, אבל למעשה הם פרודים כבר מעל 6 שנים: הם ישנים בנפרד כבר מעל 6 שנים וכל הזמן יש ריבים ביניהם...עכשיו השאלה שלי היא כזאת: בבית של ההורים שלי יש שני חצרות...באחת החצרות ישנה דירה, ואני גר בדירה הזאת...הדירה הזאת היא מחוץ לבית, היא בחצר, אבל היא עדיין במתחם של הבית, והשאלה שלי היא כזאת: מאז הקשר הרציני האחרון שהיה לי ושנגמר לפני 5 וחצי שנים, לא הצלחתי להשיג קשר רציני ולא חתונה, וכל הניסיונות שלי עולים בתוהו....יכול להיות שזה כתוצאה ממה שקורה בבית של ההורים שלי במשך מעל 6 שנים? יכול להיות שזה מעקב אותי אפילו שאני לא גר בתוך הבית, כי אני עדיין גר בחצר של הבית? האם עליי לעבור דירה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני יודע מדוע עליך לעבור דירה. אבל בעיקרון אדם צריך לשנות את עצמו ולא את הדברים החיצונים. על כן שפר עצמך בחסד ונתינה לזולת, הרבה בצדקה ויראת שמים, והקב"ה יהיה אי"ה בעזרך.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ