לימודים בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/08/16 13:57 יד באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני סטודנטית ובמסגרת התואר אנחנו צריכים להגיש עבודות בזוגות בלבד.

אני שומרת שבת כבר הרבה שנים, אבל שותפיי לעבודות אינם שומרים שבת ולכן קורה מצב שהם מכינים את העבודה בשבת בשמי גם.

האם זה נחשב לי לחילול?

אין באפשרותי לקבוע להם מתי להכין את העבודה והם לא מעוניינים לדחות את העבודה ליום אחר.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין להגיש אלא לאחר זמן שהיית יכולה להכין ביום חול. דהיינו אם עבדו x שעות, אפשר להגיש לאחר x שעות. בכל מקרה את חייבת להגיד להם שאין רצונך שיעשו את העבודה בשבת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ