תאריך לחתונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/08/16 15:40 ו באב התשעו

שאלה

אני ובת זוגתי החלטנו להתחתן. התאריך שמתאים לנו הוא ב 14 ליולי.

וההורים של בת זוגתי מתנגדים לתאריך זה .לא יודע למה מה עושים.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל טוב! ויהי רצון שבורא העולם בקניין ישלים זה הבניין במהרה ובשמחה אמן.

לדעתי כדאי לך לשוחח ישירות עם ההורים של בת זוגתך ולנסות להבין על מה ולמה. אין תחליף לתקשורת ישירה וכנה ובודאי לא דרך שאלת רב .

אולם אתה צריך לקחת בחשבון שהתאריך שנקבת בו הוא לא כ"כ תאריך טוב. ואם אתה שואל אותי הייתי מייעץ לך להקדים בשבוע לתחילת חודש יולי.
וכל זאת למה?
מפני שהימים שבין יז בתמוד עד ט באב הם לא ימים שכדי לך לערוך בהם את האירוע הכי משמעותי בחיים שלך.

אתה מחכה לזה כל כך הרבה זמן והנה -מצאת את שאהבה נפשך אז תחפש תאריך טוב! תאריך שיש בו מזל טוב .

נכון הוא יש פוסקים שמתירים (לספרדים) להתחתן מיז בתמוז עד ר"ח אב וכך פסק הרב עובדיה יסף וכך עמדת בנו הרב הראשי לישראל שליט"א אולם יתכן שההורים של בת זוגתך חוששים למה שכתוב בספרים שהימים האלו הם ימים לא טובים לעם ישראל ואפילו ברכת שהחיינו לא מברכים בימים האלו (עיין בספר בן איש חי פרשת דברים ובספר כף החיים סימן תקנ"א סעיף רט).
ואולי יש מקום להתחשם במה שהם אומרים שהרי הם בסופו של דבר רוצים בטובתך.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.