נישואים כושלים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/08/16 22:52 כח בתמוז התשעו

שאלה

אני נשוי כחמישה חודשים לאישה ממוצא רוסי מאוזבקיסטאן שאביה אינו יהודי ואמא יהודיה.לפני החתונה היא שיקרה לי בשיטתיות לגבי כל דבר ובמיוחד בקשר לדת,היא הבטיחה לי ללכת למיקווה ולשמור על כשרות כשלמעשה לאחר החתונה היא לא מקפידה על כשרות ולא מסכימה ללכת לטהר את עצמה במקווה.היא נהייתה אלימה,דומיננטית כוחנית ומנסה לקנות אותי במתנות ובאחיזת עיניים שרק אני לא יעזוב אותה.ברור לי שהיא התחתנה איתי מתוך אינטרס כלכלי משפחתי אמידה ויש לי דירה ואוטו שאבי נתן לי.היא גם השמינה ושילשה את עצמה מבלי לחשוב על חיי הנישואין או על חוסר משיכה שלי אליה ואני ממש לא נמשך אליה.אני אומלל מאוד עצוב כל יום אצלי הוא תישעה באב. עכשיו אני רוצה להתגרש אבל חושש מהתגובה שלה מהאלימות שלה ומהאחיזת עיניים שלה אם וכאשר שנינו נתיצב בבית הדין הרבני,כשאני מתכונן לצאת לתפילה של שבת היא מתעצבנת עם מבט של רצח בעיניים ״מה נהית דתי פתאום״. איך להתגרש? איך לעשות את הצעד הזה ולא לחטוף מימנה(אני מפחד שדעתי תשתבש עליי ואני יחטיף לה) עליי לציין שהמשטרה ביקרה אצלי בבית שלוש פעמים מהצעקות שלה לאחר שהשכנים התקשרו לתחנה אשמח אם תעזרו לי בעצה מכווינה וטובה תודה חגי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מצער לשמוע את הסיפור שלך. אבל כדאי לפנות לטוען רבני או לעו"ד שמבין בנושא שיתן לך הדרכה כיצד לפעול כדי להתגרש בצורה שלא יהיו לך בעיות עם בתי הדין והחוק.

חודש טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ