חרקים במוצרים מתועשים

חדשות כיפה רבני כושרות 03/08/16 17:24 כח בתמוז התשעו

שאלה

בס"ד

שלום לרב,

האם מוצרים מתועשים אם הכשרים של בד"ץ הם מוצרים נקיים מבחינת חרקים?

למשל אם אני קונה ריבת פטל או יוגורט בטעם תות (כאשר מציינים בפירוש שאכן מדובר בפירות אמיתיים ולא באבקות וחומרי טעם) , האם אפשר לסמוך על זה או שלא כיוון שהרי ברור שבכמויות כל כך גדולות הבדיקה לא תיהיה מספיק טובה?

תודה רבה!

תשובה

כתבת בשאלתך כך :"מוצרים מתועשים אם הכשרים של בד"ץ". אם אתה שואל על בד"ץ של העדה החרדית אז התשובה הוא שכן- אין חשש. על גופי כשרות אחרים צריך לבדוק כל דבר לגופו של ענין.
עיין עוד
http://www.kosharot.co.il/food_shop.asp?id=281