ללמוד בישיבה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/08/16 13:46 כח בתמוז התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני חושב שמיצאתי את חיי כחילוני אני רוצה לחיות את האמת ולהתחיל עוד השנה ללמוד בישיבה אם ירצה ה' יש לי כמה שאלות רק שמטרידות אותי

1.אני יושן אוכל וגר בישיבה עצמה?

2.אני צריך ישיבה לבעלי תשובה אז זה בסדר אם אני נכנס לישיבה ולא כל כך קיימתי מצוות עד היום יסבירו לי הכל מהתחלה ברכת המזון ברכות הלכות ילמדו אותי תנ"ך גמרא הכל מההתחלה?

3.איך אני יתפרנס בתקופה הזאת האם אני יכול להתפרנס דרך הישיבה אם תוכל להסביר לי

תודה לכבוד הרב

תשובה

שלום צדיק
אשריך על הרצון הטוב והטהור שלך לחזור אל אביך שבשמים ולעסוק בתורתו.
1. בדרך כלל בישיבות ישנים ואוכלים בפנימייה של הישיבה.
2. זה מעולה שאתה נכנס לישיבה, בלי קשר למה עברת עד היום. בעזרת ה', יאירו לך פנים, וילמדו אותך הכל.
3. כאמור לעיל, בדרך כלל, גרים בישיבה ויש שם אוכל ולינה.
אם יש צורך להתפרנס, צריך להתייעץ עם ראש הישיבה או אם אחד הרבנים כיצד לשלב בין הלימודים לבין העבודה.
בהצלחה רבה